backlinks verzamelen

Backlinks Verzamelen – 4 effectieve linkbuilding strategieën

Wil jij de autoriteit van jouw waarde verbeteren? Wil jij graag hogere rankings binnen Google scoren? En wil je met jouw website of webshop graag gaan groeien? Dan weet je op voorhand één ding zeker: je hebt hier backlinks voor nodig. Maar, hoe kun je backlinks verzamelen? In dit artikel kun je kennis maken met 4 effectieve linkbuilding strategieën.

Strategie 1: betaalde blogplaatsingen

Veel ondernemers kiezen hedendaags voor betaalde blogplaatsingen. Dat is ook logisch, aangezien je op deze manier op de juiste websites een linkje kunt verkrijgen. Wel moet je hierbij rekening houden met een vrij forse investering, maar die investering zie je duidelijk in de rankings van jouw website terug.

Als je met betaalde blogplaatsingen aan de slag wilt gaan, moet je wel geschikte websites zien te vinden. Let hierbij niet alleen op het prijskaartje voor het plaatsen van een blog, maar ook heel goed op de autoriteit van de website. Bovendien moet de website qua onderwerp aansluiten op jouw eigen website; daar hecht Google immers de nodige waarde aan.

Strategie 2: links ruilen

Wist je dat het ook mogelijk is om links te ruilen? Deze strategie is met name interessant als je zelf meerdere websites hebt waar je linkjes op kunt plaatsen. Je bent hiermee interessant voor andere mensen die zelf ook graag backlinks willen plaatsen. Backlinks verzamelen is dus zeker mogelijk door de links één op één met een andere ondernemer te ruilen.

Zorg ook hierbij voor relevante websites. Let goed op de domein autoriteit en zorg ook voor de juiste anchor teksten.

Strategie 3: aanmelden op startpagina’s

Backlinks verzamelen is ook mogelijk via de vele startpagina’s. Je kunt eigenaar van een eigen startpagina worden, maar je kunt je linkjes ook op andere startpagina’s laten plaatsen. Niet alle startpagina’s brengen het gewenste effect met zich mee, maar dit is wel een laagdrempelige mogelijk om veel backlinks te verzamelen!

Strategie 4: links op scoial media plaatsen

Tot slot kun je ook nog met SEOcial aan de slag gaan; dit is een samensmelting van SEO en social media. Bij deze strategie probeer je dus zoveel mogelijk backlinks te krijgen op de verschillende social media kanalen. Aangezien de social media kanalen steeds meer waarde van Google krijgen, is ook dit een interessante linkbuilding strategie.

Wil jij backlinks verzamelen? Kies voor één of meerdere van de bovengenoemde effectieve linkbuilding strategieën en richt je pijlen op de lange termijn!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.