Wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Als je met jouw website anno 2021 wilt scoren, is het zaak om je pijlen te richten op zoekmachineoptimalisatie. Binnen deze tak van sport spelen drie componenten een cruciale rol:

  • Het plaatsen van perfecte content op de website
  • Het verkrijgen van de juiste backlinks
  • Het optimaliseren van de techniek van de website

Het verkrijgen van de juiste backlinks is eigenlijk al tijdenlang super belangrijk. Juist door linkjes op andere waardevolle domeinen te plaatsen, weet je de autoriteit van jouw website te verhogen. Dit zorgt ervoor dat jouw website hogere rankings in Google krijgt, waardoor je meer en meer organische websitebezoekers aan weet te trekken.

Wil je met het verkrijgen van de juiste backlinks aan de slag gaan? Dan ga je met linkbuilding aan de slag; deze term staat voor het verkrijgen c.q. verzamelen van de juiste links.

Het belang van backlinks

Is het aan te raden om met linkbuilding aan de slag te gaan? Ja, dat is absoluut het geval. Als je de juiste linkjes weet te verkrijgen, zie je dit direct in de waarde van jouw website terug. Om die linkjes te kunnen verkrijgen, moet je wel voor één van de bewezen linkbuilding strategieën kiezen.

Als je op de juiste manier met linkbuilding aan de slag gaat, kun je de juiste posities in Google bereiken. Is het ook mogelijk om dit te doen zonder het verkrijgen van de juiste backlinks? Nee, dat is eigenlijk niet mogelijk. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is linkbuilding namelijk één van de drie componenten van zoekmachineoptimalisatie!

Hoe kun je met linkbuilding starten?

Wil je graag dat jouw website op veel andere websites vermeld gaat worden? Dan is het hoe dan ook aan te raden om te gaan voor kwantiteit in plaats van voor kwaliteit. Je kunt beter 5 goede links hebben in plaats van 15 slechte links.

Zodra je met deze tak van sport wilt starten, is het zaak om een belangrijke keuze te maken. Ga je dit allemaal zelf doen? Of ga je het plaatsen c.q. verzamelen van de links uitbesteden aan een gespecialiseerde partij? Als je dit proces aan een gespecialiseerde partij uitbesteedt, ben je verzekerd van de gewenste resultaten. Bovendien hou je meer tijd over voor jouw eigen core business; dat is immers waar jij goed in bent. Het uitbesteden van het plaatsen/verzamelen van de backlinks is dus absoluut een goed idee!